מהו ph ? וכיצד הוא משפיע על איכות המים ?

ph הינו מדד מדעי המשמש למדידת החומציות או הבסיסיות של תמיסה acid, basic , alkalinity.

ההגדרה המדעית של ה-ph הינה הלוגריתמוס השלילי של ריכוז יון המימן – H

זאת בעצם שיטה שמטרתה לתרגם את הריכוז של החומצה לסקאלה פשוטה של מספרים בין 0-14 .

זאת אומרת שלוקחים מספר גדול שהוא ריכוז היונים של המימן בתמיסה ועושים עליו את פעולת הלוגריתמוס ומקבלים מספר בין 0 ל-ארבע עשר וזהו ה-PH .

בסקאלה זאת 0 מסמל את המצב החומצי ביותר , 7 מציין חומציות נטרלית ו-14 מציין את המצב הבסיסי ביותר.

זוהי סקאלה לוגריתמית  בבסיס 10 כך שכול יחידה אחת של שינוי מיצגת שינוי בריכוז החומצה של פי 10

שימו לב כי ככל שהמספר יותר נמוך כך החומציות גבוהה יותר… זאת אומרת ש-PH 6  הינו יותר חומצי מ-PH 7   פי 10

ה-PH  משפיע על איכות המים בעיקר בשתי צורות:

באופן ישיר מים בסיסים מדי או חומציים מדי אינם נעימים ואפילו צורבים, ה-PH  המועדף הינו בסביבות  7.4  בדומה ל-PH של גוף האדם.

באופן עקיף  ה-PH  משפיע על כמות הברום שיש לשים במים על מנת לחטא בצורה יעילה, הסיבה לכך היא שכאשר ברום נמס במים הו מתפרק ליצור כמה תרכובות  ורק אחת מהתרכובות יעילה בתור חומר המשמיד חיידקים- החומצה ההיפוברומית          (HOBr)

ב-PH 6.5  כ- 90% מהברום הופך לחומצה היפוברומית!

ב-PH 7.5  רק 50%  מהברום הופך לחומצה..

וב-PH 8  כבר רק  20% מהברום הופך לחומצה…..

אז בעצם ככול ש-PH יותר גבוה (המיים יותר בסיסים) צריך יותר ברום כדי לשמור על רמת חיטוי נאותה במים!

דילוג לתוכן